måndag 4 maj 2009

Retro Helgen tog tyvärr slut

Denna soliga Valborg firades med en syorgie i Bandhagen. Lunch o fika avnjöts ute i solen och resterande timmar tillbringandes framför symaskinerna.

Deltog gjorde:
HugOlle
Babushkadockan
Rino
Kånkarong
snork
FamiljenM
Tilde Textil
Goding

Tyvärr blev Busiga Ungar sjuk i sista stund o fick ställa in. Försökte även få tag på Hello då det blev en plats över i och med detta. Men hon får första tjing till nästa syhelg. För en till blir det snart. Vi spann på många teman men det som de flesta fastnade för var en U.F.O. helg. Som Tilde Textil kom på - Landa dina UFO-n i Bandhagen. När denna blir återstår att se.

4 sybord. 8 deltagare (som mest). Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Goding syr på sitt fina frottéset och Tilde Textil syr en jättehäftig klänning med racing motorcyklar. Hugo var helt tagen av detta fina tyg som tyvärr enligt Goding var slut då hon Googlade det på nätet i förrgår (snyft!).

snork knep o knåpar..

Rino och Babushkadockan byter tyger. Mer om vad de gjorde i helgen kan ni läsa här och här.

Min skaparhörna. Där jag sydde...

..en John Blund jacka till Olle. Den blev finare på än jag trodde. Blev supernöjd då det är min första jacka. Vändsydde hela alltet.

Tyg: Blocket fynd (dyrt fynd!) samt grön skön interlock från Jofotex. Färdiga muddar från Stoff & Stil som jag fick av snälla Babushkadockan.
Mönster: Gynhters

Bakifrån

Sydde även denna blus till mig av gamla skira gardiner jag hittade på Tradera. När det hela var tillklippt så såg det ut som...ja just en gammal gardin. Men med lite resår o puff o piff så blev det till slut en riktigt fin blus som jag faktiskt kommer att använda. Snork sydde från samma mönster men i tunikalängd samt med längre ärmar samt i ett annat tyg. Den kan beskådas här.

Tyg: Tradera fynd
Mönster: Svenska Mönster 2V08

10 kommentarer:

Cecilia & Busiga ungar sa...

Men vilken snygg jacka du gjorde. Grämer mig något så himla mycket över att jag missade helgen. Tunikan blev också jättefin. Du har inte mönstret kvar till den??
Vi ses senare i veckan.
Kram Cecilia

Cecilia & Busiga ungar sa...

Ville bara kolla att du fått mitt sms. Hoppas onsdag går bra för dig...jag kommer gärna och syr.

Botilda sa...

*viskar* Jag har hittat mer av tyget...

*Ropar högt* Hurra, vilken rolig helg vi hade!

Katarina sa...

Tack för lånet av lunchpengar! En insättning märkt "Pizzadeg" is coming your way :-)
Kan man anmäla sig till UFOlandningen redan nu? :-D

snork sa...

Tack så hemskt mycket för den underbara helgen! Jag längtar redan till UFO-helgen, det ska bli så roligt att ses igen!
Kram Linn

Jenny sa...

Vilken snygg jacka det blev :)

rino sa...

Tack för en kul helg och för allt jobb du lagt ner! Skönt att du hann sy så fina saker också:-)

Själv behöver jag nog ett helt gäng ufohelger efter den här
träffen...

märkvärdig sa...

Vad fin jackan blev! Jag har en hel flotta med UFOn som behöver landa, helst i Bandhagen. Vore så roligt att göra om detta!

Cecilia & Busiga ungar sa...

Hej...Kan man anmäler jag mig gärna till nästa träff och hoppas att jag inte blir sjuk till den. Undrar om du har några kjolmönster, gärna A-modell?? Tycker det är så svårt att hitta snygga modeller. Ses i morgon. Kram

Hello sa...

Jamen det var ju så typiskt att allt skulle strula just denna helg! Men jag tackar och bockar för första tjing nästa gång :D Det blir nog tyvärr inte så svårt att fylla en UFO-helg...

Vad fint du har gjort! Jackan blev ju suverän och blusen såg lagom enkel och trevlig ut. Det är härligt med en enkel modell som låter tyget tala för sig självt!