tisdag 30 september 2008

Förvaringspåsar

Inflyttningspresent till sambons brorsa. Vände påsarna åt fel håll dock. De skulle ha varit högre än breda...men...blev fina ändå tycker jag.

Mönster: Stoff & Stil
Tyg: Stoff & Stil

söndag 28 september 2008

AIK mössa


Ja...jag är neutral vad gäller lag. Men mina inbitna gnagare till grannar ville ha en till mössa till M då den jag sytt tidigare (i gul o svart randig trikå från E-slöjd) börjar bli skitig. M vägrar ha en annan mössa så nu får han nått att byta med.

Mönster: Eget
Tyg: Trikå-Eva (tror jag?)
AIK-emblem: AIK shopen Råsunda (egeninköpt av grannen)

måndag 22 september 2008

Nu ska det rensas

Använda barnkläder o annat som tar plats ska väck. Har lagt ut ett gäng auktioner på Tradera (se här) o sen ska väninnan hämta lådor från vinden som ska på loppis. O det som inte duger till Tradera ska krängas på klädbytardag i Sollentuna den 4:e oktober. En klädbytardag som starkt rekommenderas. Mycket grejer o välorganiserat. Inga stora högar med virrvarr utan uppstyrt o fint! Kolla här om du e intresserad att fynda barngrejer.

söndag 21 september 2008

Fyrtal i korgar

Sambons brorsa fick en sån här korg i present (vit med grenar) för ett tag sen och ville ha 3 st till att ge bort i present. Han beställde en svart, en vit och en röd. Dvs tre stycken. Men det blev 4 då jag inte kunde hålla fingrarna borta från det fina husvagnstyget som jag fyndade på Nisses i Rockhammar för 25 kr metern. Hoppas han vill ha alla fyra, annars kan jag alltid behålla en inga problem! Min favorit e den svarta. Svampkorgen blev fin den med.

Lärdom: Att sy sömmen på den sida som ska synas då den alltid blir aningens fulare på avigan.

Mönster: Stoff & Stil
Tyg. Husvagnstyg från Nisses i Rockhamamr, övriga Åhléns

måndag 15 september 2008

Beställning på väg


Det tog sin tid att svänga ihop detta. Att vara ensam hemma med två barn samt att sambon flyttade in mig o min "syateljé" till klädkammaren skyndade ju inte på processen direkt. Sen blev det lite sprättande o ändrande innan jag var nöjd. Hoppas nu bara beställaren blir det. Fixade även till lappar att sätta på kläderna med logga o tvättråd.
Tyg: kanintyg från jnydesign, brun stretchjersey från Stoff & Stil
Mönster: (byxor) Modifierat Ottobre & (body) Allt om Handarbete

söndag 7 september 2008

Fodrade byxor


Så där ja nu e byxorna fixade. Först blev de för tajta och sen sydde jag fel. Passade på att fodra dem också (f-n det e ju höst nu!). Första plaggen att få ny namnlapp på sig!

lördag 6 september 2008

Fel IGEN!!

Sablars!! Mudden i linningen blev bak o fram! Har redan klippt bort en gång o nu sytt dit ny mudd. Så klipper jag av den en gång tilll finns risk att byxan blir för kort från grenen o upp. Jag får prova när plutten kommer hem. Han ska sova hos farmor o farfar inatt. Sambon o jag ska nämligen ut o käka.

fredag 5 september 2008

Olle i sitt hemmasydda

Så här glad o fin blev jag i mina nya brallor o body!

Fy fan för tvättstugefascister!!

Kommer ner i tvättstugan 10.29 (tvättiden slutar 10.30) för att hämta innehållet i min maskin, och blir genast påhoppad av tantajävlen i lägenhet 524 som med multum attityd i rösten säger 'klockan är 10.31 o du har inte ens bokat tvätttiden! ' 'Det är säkert du som aldrig städer efter dig här heller!´ Fy fan säger jag bara. jag torkar o sopar o fixar efter alla andra UTAN att gnälla om det... Fine jag hade inte bokat tiden men fick inte ens en syl i vädret för at säga oj då förlåt e maskinen inte klar (den tog längre tid än angivet på displayen). Nä utan man får sig en skopa av ALLT! Dessutom kläcker hon ur sig ! 'Vem tror du att du e drottningen av Saba eller?!' Jävla fascist fasoner säger jag bara. Skaffa dig ett liv kärringjävel!! E så förbannad så jag skakar!!!!!

onsdag 3 september 2008

Alldeles egna namnlappar!!


Jippie! Idag kom mina alldeles egna namnlappar från minanamnband!! Jättefina. Beställde även så man kan vända dem o ha antingen i högra kanten av plagget eller längst ned på fållen!

Fikaträff i Årsta


Tack för idag Veronica. Trodde dock att jag tog fler bilder men det blev "bara" en tribute till Oliver med mamma....

Vadå kan man inte äta tallriken?!

Vunna auktioner på Tradera!

Tack Saax för att du säljer lite av ditt superfina tygförråd.
Jag blev lycklig vinnare till dessa fyra skönheter!

måndag 1 september 2008

Tyvärr tog kapphelgen slut!


Alla ting har tyvärr ett slut. Så och kapphelgen... Snyft! Verkligen lyckat! Tack Babushkadockan! O tacka din underbara man som kånkade o hade sig med alla våra apparater etc. Vill även tacka Stockholm Sycenter som ställde upp med utlåning o rabatter. Och så naturligtvis Stina o Viveca från Svenska Mönster som ställde upp med tips o goda råd. Bra jobbat allihop! Sist men inte minst vill jag tacka Nettan (N1n) som skjutsade mig dit o hem. Kram till alla tjejer som var med (Laura, Nettan, Lillian, Stina, Viveca, Nadja, Sara, Jenny, Susanne).

Jag hade kunnat sytt 2 dar till 9-21 utan problem. Även då jag klippt ut tygstyckena till yttertyget så är den knappt halvfärdig. Jag har inte ens klippt till foderdelarna. Voine voine!

Provade kappan med huvan fastnålad då jag kom hem. Tyckte den såg lite tråkig ut så jag har beslutat att piffa till den med en kant från samma fleecetäcke (äkta IKEA..) o göra en kam på den (se bild). Kan bli för mycket men raffar definitivt till den. Ingen annan kommer ha en krokodilkappa i höst förutom jag. Ska bli intressant o se slutresultatet. :-o
Man fick verkligen blodad tand efter en sån här helg. Så nu har vi massor på vår att-göra-lista-lista..
  • Väsk-helg
  • Pyjamasparty hos Nadja
  • Sy-vad-du-vill-helg
  • Middag på stan iförda våra kappor
  • Träff på symässan i november