lördag 27 december 2008

Påfyllnad i Olles garderob

Nu så är äntligen den tillklippta högen färdigsydd. Va snabbt det gick med en riktig Overlock-maskin. Det ska bli kul att börja klippa till lite nya grejer. Beställningar och annat står på tur...

Röda velourbyxor och matchande landskapströja. Passade Olle som smäcken!
Tyg: Stoff & Stil, Jofotex
Mönster: Ottobre
Randiga plyschbrallor o turkos T-shirt.
Tyg: Nea Nobelle, Stoff & Stil
Mönster: Ottobre
Mossgröna velourbrallor, Brun & Grönrandig body, Randig T-shirt, Flodhäst T-shirt
Tyg: Nea Nobelle, Stoff & Stil, Nea Nobelle, E-slöjd
Möster: Ottobre, Body/Yrväder
Oranga stretchfrotté brallor, Landskapsbody, Regnbågsrandig Body
Tyg: Stoff & Stil, Jofotex, Stoff & Stil
Mönster: Ottobre, Yrväder

måndag 22 december 2008

HugOlles maskinpark

Nu har två nya älsklingar flyttat hem till HugOlles sy- och knåparskrymsle! Som nämnt i tidigare inlägg så var jag rädd att de inte ville byta in min Janome Jubilee mot en Janome MC 5200. Men det gick bra! Hipp hurra! Dessutom fick den en kompis. En BabyLock Evolve.

Skulle ha åkt till min vän Babushkdockan igår för en liten introkurs på Evolven. Meningen var att Hugo (snart 4) skulle följa med, då Babushkdockans som Tweety (kallad) är lika gammal som Hugo. Vi gick t.o.m. i samma föräldragrupp på den tiden jag bodde norr om stan. Men det blev inställt då Hugo fick feber i lördags. Han frisknade dock till på söndagen men jag mådde tveksamt. Men jag kunde ju inte låta bli Evolven ändå o fick för mig att trä den på egen hand igår. Kan inte va så svårt tänkte jag...det finns ju manual. Var ytterst noggrann när jag trädde den men den vill inte sy som jag ville. Så då fick Babushka... rycka in..igen. Som tur var såg hon vad som var fel (efter att ha tittat på foton hur jag trätt)! Så nu är båda maskinerna trädda o provade o jag bara myser o njuter.

Nu är det bara tiden o orken som saknas. Jobbar som en myra o däremellan snyter jag en snart julröd näsa.... Det är bara att sätta på ett par renhorn så tar jag Rulles plats på julafton...

onsdag 17 december 2008

Triss i förvaringspåsar

Så Linda. Nu är de äntligen klara!! Förlåt att det tog sån tid.
Tyg: Åhléns
Mönster: Stoff & Stil

Min sargade stackars maskin



Nu är det så att jag är "aningens" orolig att SoS Symaskiner inte tar emot min Janome Jubilee för inbyte trots deras ettårsregel att man kan byta upp sig o lägga mellanskillnad inom ett år. Jag har ju det trångt där jag syr så den har fått sig några törnar av saxen då jag flängt med den då jag klippt av trådar etc. Inte snyggt!! F-n att man ska va så slarvig. Vad tror ni tar de emot maskinen? Den funkar som vanligt det är bara det yttre som e som det e! Ooooroolig! Vill ju byta upp mig (se föregående inlägg).

Som tröst om de nu inte tar emot maskinen, så kommer iaf Evolve'n snart flytta hem till mig då jag fick ett bra pris på den. Men sniken som man e så vill man ju ha båda maskinerna!!

Babushkadockan vad säger du..som e expert?!

måndag 15 december 2008

Julklappar till mig själv!!


Nu har Babushkadockan övertygat mig... Efter sina bloggade tips...
Så om jag har tur o allt funkar så kan de här två juvelerna snart flytta hem till mig. Kapitalet är säkrat...det är bara ett sjysst paket-pris från SoS Symaskiner som saknas. Ska hur som helst byta upp mig från min nuvarande Janome Jubilee 85 till en Janome Memory Craft 5200! Man har ju bytesrätt inom ett år, men då min maskin lyckats få sig några törnar av min sax (har det trångt i min syvrå!) så kanske det blir ett litet? avdrag. Får lägga emellan 2000 och det kan det vara värt! Då denna maskin lättare klarar av tunnare tyger tack vare en fiffig stygnplåt. Sen har den 3 fonter (Jubilee'n hara bara en) o sen finns det bl.a. en söm med bilar (ett måste för en mamma till två killar!). Automatisk trådspänning samt trådkniv till undertråden med mera med mera! Denna maskin är iaf bokad o ska antagligen hämtas (bytas) nu på söndag!

Sen har vi maskin nummer två. Önskad sen länge!! (egentligen bara i ca 8 månader men det käääns som en eeevigheeet!) O då jag redan bestämt mig för att byta upp mig så försökte jag whela o deala till mig ett sjysst pris på BabyLock Evolve. Även denna varmt rekommenderad av min sy-guru-väninna-Babushkadockan. Tänk vad trist mitt sy-liv hade varit utan henne (o billigt! *ler*). Fick ner priset med 10% inklusive 5 st pressarfötter (rynkfot, pärlfot, passpoalfot o två till). Men försökte få ner det med 20%. Hon skulle räkna fnurla o återkomma. Hoppas på lite lite mer rabatt...he he. Håller tummarna!

PS. Ursäkta mitt dåliga bloggande på senaste tiden. En ANNA-n har ju numer gått tillbaks till skrivbordet - heltid! Pappas tur att vara föräldraledig. Så sytiden har drastiskt minskat! Men med två nya maskiner i huset kommer det nog inte finnas mycket till ursäkt för att hamna i soffan framför TV:n! *smajl*

tisdag 2 december 2008

Prickig klänning

Det här är en present till en liten tjej. Vågar inte avslöja vem då mamman kanske läser bloggen. Ärmarna var lite halvnepiga. Fick klippa om en o sy om då jag körde för tajt med snodden på ena ärmen. Sen när den var typ helt klar så hade en bit av överdelen (på baksidan) blivit insydd i linningen. Sprättade o då BLEV DET ETT HÅL!!! Arrrghhhh!!! Lappad ihop med en knapp o för att balansera det hela fick det bli en knapp till. Snacka om nödlösning. Men bättre en knapp än ett hål. Hoppas på en livebild senare. Blev faktiskt jättenöjd med klänningen o syr gärna fler då den va så söt o relativt lätt att sy.

Mönster: Ottobre
Tyg: MG Tyger, mudd från E-Slöjd